درمان درد مفاصل: درمان خانگی و دارویی درد مفاصل

زمان مطالعه: 5 دقیقه

چکیده : خوشبختانه درد مفاصل در اغلب موارد نیاز به درمانهای تهاجمی مثل جراحی و تزریق درون مفصلی ندارد. معمولا تغییر در سبک زندگی، کاهش وزن و درمان خانگی درد مفاصل تنها کاری است که لازم است انجام دهید تا از شر درد مفصلی نجات پیدا کنید.

 

اتصال دو استخوان به هم یک مفصل تشکیل می دهد که مثل یک لولاء منجر به حرکت اندام های مرتبط با دو استخوان می شود. انواع آسیب به مفصل در سطح خفیف تا متوسط را می توان به کمک درمان خانگی درد مفاصل تسکین داد. با این حال موارد مزمن به کمک درمان درد مفاصل جدی تر مثل انواع درمانهای تزریق درون مفصلی و فیزیوتراپی درمان می شوند.

 

images_1701848389_65702545bb6bf.png

بهترین درمان درد مفاصل چیست؟

درمان درد مفاصل بسته به اینکه درد مفصلی یک درد خفیف، شدید و ناتوان کننده باشد متغیر است. از این رو در برخی موارد درد به خودی خود و یا درمان خانگی درد مفاصل از بین می رود و در برخی موارد نیاز به درمان های تهاجمی تر وجود دارد.

فیزیوتراپی برای درد مفاصل

فیزیوتراپی با هدف افزایش قدرت عضلاتی که مفصل را در بر گرفته اند، جلوگیری از بی ثباتی مفصل و افزایش آزادی عمل مفصل انجام می شود. ارتوپد ممکن است از تکنیک های اولتراسوند تراپی، گرما و یا سرما درمانی، الکتروتراپی، تحریک عصبی و درمان دستی به منظور درمان درد مفصلی استفاده کند. البته علاوه بر مراجعه به کلینیک های فیزیوتراپی انواع دستگاه فیزیوتراپی خانگی نیز می تواند اثرات موثری به عنوان درمان خانگی درد مفصلی داشته باشند.

کاهش وزن و ورزش برای درمان درد مفاصل

اگر اضافه وزن دارید، کاهش وزن منجر به کاهش فشار بر مفاصل خواهد شد. ورزش یکی از روشهای موثر در کاهش وزن است. اما به یاد داشته باشید که باید به سراغ ورزش های با فشار کم بروید تا فشار بیشتری بر مفاصل وارد نکنید. شنا و دوچرخه سواری دو نمونه از بهترین ورزشها برای کاهش فشار بر مفاصل است.

داروی خوراکی برای درمان درد مفاصل

برای درد مفاصل متوسط تا شدید به همراه تورم، استفاده از داروهای بدون نسخه موسوم به داروهای ضدالتهاب غیراستروئیدی مثل آسپرین، سلکوکسیب، ایبوپروفن و یا ناپروکسن تجویز می شود. اگر درد مفصلی با تورم همراه نیست مصرف استامینوفن گزینه بهتری است. اگر درد مفصلی به قدری شدید باشد که داروهای نامبرده مفید واقع نشود، مصرف داروهای اپیوئیدی بهترین گزینه است. در موارد دیگر ممکن است استفاده از قرص های ضداسپاسم عضلانی و یا ضدافسردگی مفید واقع شود. این دسته از داروها با ایجاد اختلال در سیگنال های مغزی منجر به ایجاد احساس تسکین درد در فرد می شوند.

نام رایج دوز پیشنهادی عوارض
ناپروکسن 220 میلی گرم در روز یبوست، نفخ، تشنگی، سر درد، سرگیجه، مشکل خواب
ایبوپروفن 200 میلی گرم به صورت قرص در روز یبوست، اسهال، نفخ، سرگیجه، تحریک عصبی، زنگ زدن گوش
استامینوفن 325 تا 500 میلی گرم در روز راش پوستی، تهوع، سردرد
دیکلوفناک 2 تا 4 گرم در روز (1 درصد) تحریک پوست، دل درد، یبوست، نفخ، سرگیجه، بی حسی

images_1701848412_6570255c27723.png

داروهای موضعی برای مفصل

پمادهای ضد درد مثل کپسایسین که سبب بلوکه شدن عصب های انتقال دهنده سیگنال درد به مغز می شوند در گروه درمان درد مفاصل قرار می گیرند. کپسایسین همچنین منجر به تولید اندورفین در بدن می شود که ماده ای آرامش بخش تلقی می شود. علاوه بر کپسایسین کرم آرتریت حاوی متیل سالیسیلات نیز با گشاد شدن عروق و افزایش جریان خون سبب کاهش دردهای اسکلتی و عضلانی می شود.

درمان های تزریقی برای تسکین درد مفصلی

در مواردی که درد مفصلی با داروهای خوراکی و داروهای موضعی درمان نشد دکتر ممکن است روشهای تزریق را توصیه کند:

  • تزریق استروئید: افرادیکه مبتلا به انواع آرتریت و یا تاندونیت هستند هر 3 یا 4 ماه تحت تزریق داروهای استروئیدی قرار می گیرند. این درمان یک روش موقت برای تسکین درد است.
  • پلاسما درمانی (پی آر پی): پلاسما از خون خود بیمار گرفته می شود و در محل درد تزریق می شود. پلاسمای خون دارای مقادیر زیادی از مواد مغذی، پلاکت و مواد ضدالتهاب است. پلاسما همچنین منجر به تعدیل سیستم ایمنی بدن می شود.
  • پرولوتراپی: پرولوتراپی شامل تزریق ماده تحریک کننده حاوی نوعی قند در رباط ها، تاندون ها و مفاصل است. این تزریق سبب بهبود موضعی بافت های آسیب دیده می شود.
  • تخلیه آب مفصل که معمولا به همراه تزریق استروئید انجام می شود
  • تزریق هیالورونیک اسید که شباهت بسیاری به مایع مفصلی دارد

مکمل های دارویی ساییدگی مفصل

تحقیقات نشان می دهد گلوکزامین و کندرویتین منجر به درمان درد مفاصل و بهبود عملکرد آن می شود. هر دوی این موارد در غضروف بدن به شکل طبیعی یافت می شوند. به همین دلیل افزودن آن به شکل مکمل منجر به تسکین درد مفاصل می شود. علاوه بر آن مصرف سایر مکمل های زیر نیز ممکن است موثر واقع شود:

  • روغن ماهی: اسیدهای چرب غیراشباع امگا 3 موجود در ماهی دارای خواص ضدالتهاب هستند و همچنین سبب رفع درد، سفتی و تورم مفاصل می شوند.
  • SAM-e: اس-آدنوزیل متیونین یک داروی ضد افسردگی است. این ماده سبب تحریک تشکیل بافت غضروفی می شود و همچنین خاصیت تسکین درد دارد.
  • کورکومین: عصاره کورکومین که در زردچوبه و کاری هندی یافت می شود و دارای اثرات تسکین درد و التهاب دارد.
  • کانابیدیول: کانابیدیول یا CBD ترکیبی فعال در گیاه شاهدانه است. این مکمل خواص ضد درد و التهاب دارد و بدین ترتیب در درمان آرتریت موثر است.

images_1701848432_65702570bcd4b.png

بستن موضع با محصولات طبی

یکی از روش های تسکین درد زانو فشردن موضع است. به این طریق گردش خون افزایش می یابد و اکسیژن و مواد مغذی بیشتری به محل درد می رسد. یکی از بهترین نوع محصولات طبی که به دلیل قدرت بالا در درمان درد مفاصل کاربرد دارند محصولاتی هستند که شامل تکنولوژی uic هستند. این تکنولوژی براساس سه تکنولوژی اولتراسوند، اینفرارد و کلاک پالس سبب رفع انواع درد مفصلی و عضلانی می شود. زانوبند زاپیامکس به عنوان مثال یک زانوبند طبی دارای تکنولوژی uic است که ساخت کشور آلمان است. در اینجا می توانید اطلاعات بیشتری راجع به محصول کسب کنید https://teblineshop.com/product/zapiamax/ .

درمانهای طبیعی و سنتی برای درد مفاصل

داروهای گیاهی اغلب شامل مصرف گیاهانی با خواص ضدالتهاب در بدن هستند که به شکل دمنوش مورد استفاده قرار می گیرند:

  • زنجبیل: زنجبیل به دلیل دارا بودن خواص ضد التهابی در درمان التهاب مفاصل موثر است. زنجبیل با سرکوب مولکول های التهابی لکوترین و پروستاگلاندین ها که باعث ایجاد التهاب در بدن می شوند منجر به کاهش التهاب در بدن می شوند.
  • آویشن: آویشن به دلیل بالا بودن قابلیت آنتی اکسیدانی و دارا بودن خواص ضدالتهابی و ضدمیکروبی یک درمان طبیعی درد مفاصل محسوب می شود.
  • زردچوبه: زردچوبه به دلیل دارا بودن ماده ضدالتهاب موسوم به کورکومین سبب کاهش التهاب در بدن می شود. البته میزان مصرف عصاره کورکومین نباید از 500 میلی گرم در روز تجاوز کند.
  • چای سبز: چای سبز حاوی آنتی اکسیدان های متعدد به نام پلی فنول است که علاوه بر تسکین درد و کاهش التهاب سبب ایجاد تغییر در پاسخ سیستم ایمنی بدن بر سیگنال های درد می شود.
  • سیر: سیر دارای ماده ای به نام دی آلیل دی سولفید است که یک ترکیب ضدالتهابی محسوب می شود. از سوی دیگر تحقیقات نشان می دهد سیر از تخریب غضروف ها جلوگیری می کند.

اغلب درمان درد مفاصل به کمک روشهای کم تهاجمی شامل دارودرمانی، انواع تزریق به زانو، فیزیوتراپی خانگی، ورزش و انواع درمان خانگی درد مفاصل انجام می‌شود. خوشبختانه درصد بسیار کمی از بیماران مبتلا به دردهای مفصلی نیازمند عمل جراحی هستند. برای کسب اطلاعات بیشتر در این زمینه می توانید از روشهای زیر با ما در ارتباط باشید:

وبسایت: teblineshop.com

شماره تماس:02191003925

ایمیل: info@teblineshop.com

آدرس: تهران، پاسداران، گلستان 8

 

 

5/5 - (2 امتیاز)

لینک کوتاه مقاله : https://5ia.ir/RrjOPW
کوتاه کننده لینک
کد QR :
اشتراک گذاری

شاید این مطالب را هم دوست داشته باشید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *