درمان قطعی افسردگی شدید
افسردگی در فازهای مختلف بروز میکند و در انواع خفیف تا شدید و بالینی طبقه بندی میشود. افراد مبتلا به افسردگی مشکلات مختلفی را تجربه میکنند و برحسب شدت بیماری دچار زیانهای جسمی و روحی متفاوتی میشوند. به همین دلیل، روان شناسان توصیه میکنند که با نمایان شدن اولین نشانههای افسردگی، تحت مشاوره و درمان توسط بهترین روانپزشک تهران در کلینیک مغز و اعصاب طبیب قرار بگیرید. در ادامه قصد داریم به بررسی نشانهها، دلایل ابتلا و روشهای درمان قطعی افسردگی شدید بپردازیم.
افسردگی شدید چیست؟
افسردگی، یک اختلال خلقی است که موجب احساس غم و اندوه مداوم و از دست دادن انگیزه میشود. افسردگی شدید بر احساس، تفکر و رفتار فرد تاثیر میگذارد و میتواند منجر به انواع مشکلات عاطفی و جسمیشود. همچنین ممکن است بیمار در انجام فعالیتهای عادی روزمره مشکل داشته باشد و حتی احساس کند که زندگی او ارزش ادامه دادن ندارد. معمولا این بیماری زمانی تشخیص داده میشود و برای درمان افسردگی اقدام میشود که فرد همواره دارای خلق و خوی افسرده، کاهش علاقه به فعالیتهای لذت بخش، احساس گناه یا بی ارزشی، کمبود انرژی، تمرکز ضعیف، تغییر اشتها، بی قراری، مشکلات خواب و افکار خودکشی باشد.
افسردگی شدید چه تفاوتی با افسردگی دارد؟
همه ما ممکن است در طول زندگی خود، نشانههای افسردگی را تجربه کنیم اما افسردگی شدید بیشتر از یک احساس ناراحتی و نا امیدی زودگذر است و شما نمیتوانید به سادگی از آن خارج شوید. افسردگی شدید نیاز به درمان طولانی مدت دارد. برای بسیاری از افراد مبتلا به افسردگی شدید، معمولا نشانهها به اندازهای شدید است که باعث ایجاد مشکلات قابل توجه در فعالیتهای کاری، تحصیلی، حضور در اجتماع و روابط با دیگران میشود. برخی از افراد ممکن است به طور کلی احساس بدبختی یا ناراحتی کنند بدون اینکه واقعا دلیل آن را بدانند. اما نگران نشوید، روشهای مختلفی برای درمان قطعی افسردگی شدید وجود دارد و بیشتر افراد مبتلا به این بیماری با دارو، روان درمانی یا هر دو بهبود یافته اند.
نشانههای افسردگی شدید
پیش از اقدام برای درمان قطعی افسردگی شدید، میبایست آن را تشخیص داد. در ادامه به نشانههای افسردگی شدید که در بسیاری از مبتلایان ظاهر شده است، اشاره خواهیم کرد:
- احساس غم، اشک، پوچی یا نا امیدی
- طغیان خشم، تحریک پذیری حتی برای مسائل کوچک و بی اهمیت
- از دست دادن علاقه یا لذت در بیشتر یا همه فعالیتهای عادی مانند رابطه جنسی، سرگرمی، ورزش و…
- مشکلات خواب مانند بی خوابی یا خواب زیاد
- خستگی و کمبود انرژی حتی برای انجام کارهای روزانه
- کاهش اشتها و کاهش وزن یا افزایش میل به خوردن و افزایش وزن
- اضطراب و بی قراری
- کند شدن تفکر، صحبت کردن یا حرکات بدن
- احساس بی ارزشی، احساس گناه یا سرزنش خود و توجه بیش از حد به شکستهای گذشته
- تمرکز ضعیف، حافظه ضعیف و عدم توانایی در تصمیم گیری
- فکر کردن بیش از حد درباره مرگ، افکار خودکشی و یا اقدام به خودکشی
- مشکلات جسمانی بی دلیل مانند کمر درد یا سر درد
دلایل ابتلا به افسردگی شدید
علت دقیق افسردگی شدید مشخص نیست؛ با این حال، چندین عامل میتواند خطر ابتلا به این بیماری را افزایش دهد. ترکیبی از عوامل ژنتیکی و استرس میتواند بر وضعیت شیمیایی مغز تاثیر گذاشته و توانایی فرد را برای حفظ ثبات خلق و خوی خود کاهش دهد. همچنین تغییر تعادل هورمونی نیز ممکن است در ایجاد افسردگی شدید موثر باشد. برخی از عواملی که میتواند منجر به افسردگی شدید شود، شامل موارد زیر است:
- از دست دادن عزیزان
- شکست، رخدادهای نا خوشایند و مشکلات شخصی و یا خانوادگی
- ژنتیک و وجود سابقه خانوادگی
- سوء استفاده در دوران کودکی
- مصرف مواد مخدر یا الکل
- برخی بیماریها مانند سرطان یا کم کاری تیروئید
- مصرف برخی از دارو هاد مانند استروییدها
- و…
روشهای درمان افسردگی شدید
درمان افسردگی به روشهای گوناگونی انجام میشود و معمولا با دارو و روان درمانی قابل درمان است. در این بخش به برخی از مهمترین روشهای درمان قطعی افسردگی شدید اشاره شده است.
روان درمانی
روان درمانی که با نام گفتار درمانی نیز شناخته میشود، میتواند به طور موثری افراد مبتلا به افسردگی شدید را درمان کند. این روش شامل ملاقات منظم با یک روان شناس برای صحبت در مورد وضعیت بیمار و مشکلات او است. روان درمانی به عنوان یکی از روشهای درمان قطعی افسردگی شدید شناخته میشود و میتواند به بیمار کمک کند تا راههای بهتری برای کنار آمدن با چالشها و حل مشکلات خود پیدا کرده و احساس رضایت و کنترل بر زندگی خود را به دست آورد. همچنین، عزت نفس خود را افزایش داده و مهارتهای ارتباطی خود را بهبود بخشد.
دارو درمانی
دارو درمانی یکی از روشهای درمان قطعی افسردگی شدید است. روان شناسان معمولا درمان این بیماری را با تجویز داروهای ضد افسردگی شروع میکنند. سروتونین یک نوع ماده شیمیایی در مغز است که مسئول تنظیم خلق و خو به حساب میآید؛ این ماده شیمیایی میتواند به بهبود خلق و خو و ایجاد الگوی خواب سالم کمک کند. بیشتر افرادی که به افسردگی مبتلا هستند، دارای سطوح پایین سروتونین خواهند بود. برخی داروهای ضد افسردگی با افزایش میزان سروتونین موجود در مغز، علائم افسردگی را کاهش میدهند. البته باید توجه داشته باشید که این داروها میتوانند عوارض جانبی مانند افزایش وزن و خواب آلودگی ایجاد کنند؛ از این رو، حتما باید با دستور متخصص مغز و اعصاب مصرف و قطع شوند.
تغییر در سبک زندگی
انجام تغییراتی در سبک زندگی نیز میتواند به درمان افسردگی کمک کند که در فهرست زیر به برخی از آنها اشاره شده است:
- به اندازه کافی بخوابید؛ کمبود خواب میتواند علایم افسردگی را تشدید کند.
- ورزش یکی از روشهای مناسب برای از بین بردن حالت عصبی است.
- مشغله خود را کم کنید و وقت بیشتری بای استراحت بگذارید.
- احساسات خود را روی کاغذ بنویسید.
- از مصرف الکل و خوراکیهای فرآوری شده خودداری کنید.
بستری شدن در مراکز درمانی
افرادی که افسردگی شدید دارند یا به فکر آسیب رساندن به خود هستند، ممکن است نیاز داشته باشند در طول درمان، مدتی نیز در بیمارستان بستری شوند.
لینک کوتاه مقاله : https://5ia.ir/pwL
کوتاه کننده لینک
کد QR :
آخرین دیدگاهها