ادامه آموزش فصل سوم : فاصله شناسی

زمان مطالعه: 3 دقیقه

 

علامات تغییر دهنده  (Changing Signatures)

پس از پیشرفت موسیقی ابتدایی ، برای فاصله هایی که به طور طبیعی میان بعضی از نُت ها وجود ندارند ، از علامات تغییر دهنده برای کوچک و بزرگ کردن با کاسته و افزوده کردن آن ها استفاده می شود .

  1. دییز # (Sharp)                                                                   اگر این علامت سمت نُتِ بدون علامت قرار گیرد ، صدای آن نُت را نیم پرده ی کرُماتیک بالا می برد ، ( صدا زیرتر شده ولی نام نُت عوض نمی شود ) و در نتیجه فاصله ی آن نُت با نُت بعدی کم تر خواهد شد .
  2. بِمُل ᶋ (Flat)                                                                    اگر این علامت سمت چپ نُت بدون علامت قرار گیرد صدای آن نُت را نیم پرده کرُماتیک پایین می برد . ( صدا بم تر شده ولی نام نُت عوض نمی شود ) و در نتیجه فاصله ی آن نُت با نُت بعدی بیش تر خواهد بود .
  3. دوبل دییز ×  (Dable Sharp)                                                 اگر این علامت سمت چپ نُت بدون علامت قرار گیرد ، صدای آن نُت را دو نیم پرده ی کرُماتیک بالا می برد ، در نتیجه فاصله ی آن نُت با نُت بعدی دو برابر کم تر خواهد شد . در این صورت نام نُت عوض نمی شود .
  4. دوبل بِمُل  ᶋᶋ    (Doble Flat)                                          اگر این علامت سمت چپ نُت بدون علامت قرار گیرد ، صد ای آن نُت را دو نیم پرده کرُماتیک پایین می برد ، در نتیجه فاصله ی آن نُت با نُت بعدی دو برابر بیش تر خواهد شد . در این صورت نام نُت عوض نمی شود .
  5. بِکار   ᶀ   (Natural)                                                          این علامت صدای نُت های تغییر یافته به وسیله دییز ، بِمُل ، دوبل دییز و دوبل بِمُل را به حالت طبیعی بدون علامت باز می گرداند . در نتیجه فاصله به صورت اوّلّیه ی خود در می آید .
شاید این مقاله را هم دوست داشته باشید :  آموزش کیوبیس فصل پنجم بخش هشتم : ضبط صدا

 

نیم پرده ی دیاتُنیک و کرُماتیک Diatonic & Chromatic Half Tone(Semitone)

دو نُت غیر هم نام با فاصله ی نیم پرده ( مانند ” سی ” تا ” دُ ” یا ” لا ” تا ” سی بِمُل ” ) را نیم پرده ی دیاتُنیک گویند .

دو نُت هم نام با فاصله ی نیم پرده ( مانند ” دُ ” تا ” دُ دییز ” یا ” سی ” تا ” سی بِمُل ” ) را نیم پرده ی کرُماتیک گویند .

177

تذکر : چنان چه دو نُتِ یک فاصله ی معین ، علامات تغییر دهنده ی مشابه داشته باشند ، در اسم و مقدار فاصله ی آن در مقایسه با حالت بدون علامت تفاوتی حاصل نمی شود . به عنوان مثال فاصله ی ” لا بِمُل ” تا ” می بِمُل ” با فاصله ی ” لا ” تا ” می ” که پنجم درست است و فاصله ی ” فا دوبل دییز ”  تا ” رِ دوبل دییز ” با فاصله ی ” فا ” تا ” رِ ” که ششم بزرگ است تفاوتی ندارند .

178

امتیاز بدهید

لینک کوتاه مقاله : https://5ia.ir/FnXLtu
کوتاه کننده لینک
کد QR :
اشتراک گذاری

شاید این مطالب را هم دوست داشته باشید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *