تشخیص لینک های خطرناک

زمان مطالعه: 5 دقیقه

تشخیص لینک های خطرناک

تشخیص لینک های خطرناک چگونه امکان پذیر است ؟ چندبار شده است که با پیام هایی نظیر : بزن رو لینک یارانه بگیر ، معیشتی بگیر ، جایزه بگیر ، بزن رو لینک ، یا ترغیب شما به تماشای ویدئو ، پلی کردن آهنگ و… روبرو شده اید ، اما نکته خطرناک اینجاست که احتمال بالایی وجود دارد که تمامی این لینک ها مخرب و به قصد سرقت اطلاعات شما باشد و لذا در صورت وقوع همچین شرایطی به سرعت از مشاوره رایگان بهترین وکیل کرج بهره مند شوید.

  • لینک مخرب می‌توانند برنامه‌های مضر و و ویروس‌های متنوعی را روی دستگاه‌ها قرار دهند.
  • لینک مخرب می‌توانند با استفاده از جاسوس‌افزار و Keylogger به سرقت داده‌های شخصی بپردازند.
  • لینک مخرب می‌توانند از مرورگرها برای استخراج “ارزهای دیجیتال” استفاده کنند که این مساله بر روی کارایی دستگاه اثرگذار خواهد بود.

با توجه به عدم هشداردهی همه آنتی‌ویروس‌ها قبل از کلیک بر روی لینک مخرب، استفاده از آنتی‌ویروس نیز همیشه برای امنیت دستگاه موثر نیست. به محض کلیک بر روی لینک‌های مخرب، آن‌ها به مشکلات بزرگی تبدیل خواهند شد. این مساله ممکن است منجر به به مخاطره افتادن داده‌ها و حتی “سرقت هویت” شود. بنابراین، مراقب باشید که بر روی چه چیزی کلیک می‌کنید.

یکی از مشکلات امنیتی روزافزون، باج‌افزارها هستند که اغلب با مهندسی اجتماعی و کلیک ناخواسته کاربر بر روی لینک‌های خطرناک در ایمیل‌ها، رسانه‌های اجتماعی، پیام‌رسان‌ها و … پخش می‌شوند. بنابراین، تشخیص اینکه کدام لینک‌ها امن و کدام‌ها خطرناک هستند، مساله‌ای بسیار مهم است.

با توجه به این توضیحات، در این مطلب به نحوه بررسی بی‌خطر بودن یک لینک (برای کلیک بر روی آن) خواهیم پرداخت.

در ابتدا، انواع لینک‌ها را معرفی خواهیم کرد.

سه نوع متفاوت از لینک‌ها وجود دارند:

  • “لینک‌های معمولی” که طول کامل داشته و به طور واضح نشان می‌دهند که به چه سایتی اشاره می‌کنند مانند https://www.google.com یا https://apk-group.net.
  • لینک‌های کوتاه شده” مانند “gl”، “bit.ly”، “Owl.ly” و … که تشخیص بی‌خطر بودن این گونه لینک‌ها تا حدودی دشوار است.
  • لینک‌های تعبیه شده” که می‌توانند خطرناک‌تر از دیگر انواع لینک‌ها باشند. این نوع از لینک‌ها می‌توانند نشان‌دهنده هر لینکی باشند اما نتیجه کلیک بر روی آن‌ها می‌تواند شما را به صفحه‌ی متفاوتی هدایت کند.

همه انواع لینک‌های فوق می‌توانند خطرناک باشند. بنابراین، بهتر است قبل از کلیک بر روی هر لینک ناشناخته‌ای که با آن مواجه می‌شویم، آن را بررسی کنیم.

چگونه بفهمیم یک لینک مخرب است ؟

چگونه بفهمیم یک لینک مخرب است ؟

در نظر گرفتن احتیاط بیشتر قبل از کلیک بر روی لینک‌های مشکوک اقدامی عاقلانه است. در ادامه نحوه بررسی یک لینک که فکر می‌کنیم مشکوک است، را بیان خواهیم کرد، اما شما میتوانید در هر وقت و هر زمان از مشاوره رایگان وکلای پارس وکیل بهره مند شوید.

۱. نام دامنه لینک را به دقت بررسی کنید.

به عنوان اولین گام، باید به نام دامنه لینک با دقت نگاه کنید.

تغییرات املایی در نام دامنه یک نشانه تقریبا قطعی از اقدامات فیشینگ است. برای مثال، ممکن است مهاجمین از نام دامنه‌ای مانند http://www.1egitimatebank.com به جای http://www.legitimatebank.com استفاده کنند. با به کار بردن دقت کافی، متوجه می‌شویم که لینک اول از عدد ۱ به جای حرف l استفاده کرده است. جایگزین کردن حرف O با عدد ۰ یکی دیگر از ترفند‌های رایج در این‌ راستا است.

۲. نشانگر ماوس را به روی لینک برده و اندکی صبر کنید.

بردن نشانگر ماوس بر روی لینک منجر به آشکارسازی وب‌سایتی که با کلیک به آن هدایت می‌شوید خواهد شد و بنابراین می‌تواند در این زمینه سودمند باشد. با توجه به این نکته، بهتر است عادت کنید که قبل از کلیک بر روی لینک‌ها، نشانگر ماوس را بر روی آن‌ها برده و اندکی صبر کنید. این کار آدرس واقعی یک لینک را به شما نشان می‌دهد. سپس، در صورت قانونی بودن لینک می‌توانید بر روی آن کلیک کنید.

در صورتی که نشانگر ماوس را بر روی لینک برده و اندکی صبر کنید، URL کامل مقصد لینک موردنظر را در سمت چپ پایین پنجره مرورگر خود خواهید دید.

برخی مواقع ممکن است با لینکی مانند لینک زیر مواجه شوید:

https://www.google.com

حال، نشانگر ماوس را بر روی لینک فوق برده، اندکی تامل کرده و سمت چپ پایین پنجره مرورگر را مشاهده کنید. خواهید دید که این لینک به آدرس مورد انتظار یعنی www.google.com نخواهد رفت. در عوض، این لینک به آدرس www.bing.com می‌رود.

مهاجمین از این روش ساده پوشاندن لینک‌ مخرب برای فریب شما به اعتماد به لینکی که قصد کلیک بر روی آن را دارید، استفاده می‌کنند. بنابراین، قبل از کلیک بر روی هر لینکی که فکر می‌کنید مشکوک است نشانگر ماوس را بر روی آن برده و نتیجه را بررسی کنید.

 لینک های کوتاه خطرناک

HTTPS یک راه نجات از لینک های مخرب است !

وجود HTTPS در ابتدای هر لینکی که قصد بازدید از آن را دارید اولین چیزی است که باید به آن توجه کرد. در اینجا HTTPS بدین معنی است که وب سایت موردنظر تایید شده بوده و توسط یک گواهینامه SSL ایمن شده است.

در روزهای آغازین استفاده از HTTPS اجباری نبود اما به دلیل حملات سایبری روزافزون و در راستای تبدیل وب به مکانی امن‌تر، امروزه تقریبا همه صاحبان سایت‌ها از HTTPS استفاده می‌کنند.

سایت هایی که از https به جای http استفاده میکند قابل اعتماد تر هستند زیرا که این سایت ها از ssl استفاده میکنند و دامنه به تایید رسیده است.

از اسکن بارکد های ناشناس جدا خودداری کنید

Link Scannerها وب‌سایت‌هایی هستند که بی‌خطر بودن بازدید از یک لینک را بررسی می‌کنند. این Link Scannerها از نرم‌افزارهای آنتی‌ویروس مبتنی بر cloud برای بررسی وجود محتوای مخرب یا سیگنال‌های فیشینگ استفاده می‌کنند. Link Scannerهای رایگان و امن زیادی برای استفاده وجود دارد.

Google Transparency Report، Kaspersky VirusDesk و  URLVoid بهترین Link Scannerهای موجود هستند که خدمات بررسی لینک مخرب را ارائه می‌کنند. این ابزارها، مقصد راه دور را فهرست‌بندی کرده و نتایج یافته شده را گزارش می‌دهند. در نتیجه، دیگر نیازی به بارگیری لینک مخرب روی دستگاه خود نیست.

این یکی از بهترین و سریع‌ترین راه‌ها برای بررسی خطرناک یا بی‌خطر بودن یک لینک است. در صورتی که یک لینک ارجاع‌دهنده به یک صفحه فیشینگ یا یک وب‌سایت نصب‌کننده‌ی باج‌افزار روی کامپیوتر شما باشد این Link Scannerها فورا در این باره به شما اطلاع می‌دهند.

اجازه دهید به بررسی یک مثال در این باره بپردازیم.

نحوه بررسی بی‌خطر بودن یک لینک کوتاه شده

لینک‌های کوتاه شده مرموز هستند. نمی‌توان تنها با نگاه کردن به آن‌ها گفت که آیا یک لینک کوتاه شده بی‌خطر است یا خیر. همچنین نمی‌دانید که یک لینک کوتاه شده شما را به چه وب‌سایتی خواهد برد. با توجه به این مسائل، لینک‌های کوتاه شده به طور کامل مناسب بدافزار و فیشینگ هستند. در مورد این نوع لینک مخرب، بردن نشانگر ماوس بر روی آن‌ها نیز کمک چندانی نمی‌کند. در ادامه، یک ترفند کوچک برای بررسی لینک‌هایی مانند Bit.ly یا لینک‌های کوتاه شده گوگل ارائه می‌کنیم:

لینک کوتاه را کپی کرده و آن را در نوار آدرس مرورگر خود درج کنید. در ادامه، قبل از زدن دکمه Enter، نماد + را به انتهای آن اضافه کنید. با این ترفند، قادر خواهید بود تا آمارهای همراه لینک را مشاهده کرده و از همه مهم‌تر ببینید که لینک مورد نظر شما را به چه وب‌سایتی هدایت خواهد کرد.

در صورت وقوع هرمشکلی به سرعت از بهترین وکیل قزوین مشاوره دریافت کنید.

5/5 - (1 امتیاز)

لینک کوتاه مقاله : https://5ia.ir/lEpGxY
کوتاه کننده لینک
کد QR :
اشتراک گذاری

شاید این مطالب را هم دوست داشته باشید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *